Duyuru: GuduBetler'deki bonuslardan ve diğer ayrıcalıklardan yararlanmak için lütfen kayıt olunuz. Şimdi katılın, avantajlardan faydalanın ve kazanmaya başlayın. Tüm sorun ve sorularınız için Telegram adresimiz: GuduBetResmi ' dir başka bir yerden iletişime geçemezsiniz.

Shaquille O’neal: “Modern Uzunları Kıskanıyorum, Keşke Ben De Üçlük Atabilseydim”

woodstaff

Üye
Üye
Kredi
10

Shaquille O’Neal: “Modern Uzunları Kıskanıyorum, Keşke Ben de Üçlük Atabilseydim”​

NBA Efsanesi Shaquille O’Neal, Modern Pivotların Üçlük Atma Yeteneğini Kıskandığını Açıkladı​

NBA tarihinin en büyük efsanelerinden biri olan Shaquille O’Neal, kariyerinde elde ettiği dört şampiyonluk yüzüğü ve domine edici oyun tarzıyla hatırlanıyor. Ancak Shaq, günümüz uzun oyuncularının sahip olduğu bazı yetenekleri kıskandığını itiraf etti. Draymond Green'in podcast programı The Draymond Green Show'a konuk olan Shaq, modern pivotların üçlük atabilme yetenekleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Shaq’ın Üçlük Özlemi​

Shaq, modern uzunların üçlük atabilme yeteneklerini kıskandığını belirterek şunları söyledi:

"Modern uzunları kıskanıyorum, keşke ben de zamanında sahaya çıkıp üçlük atabilseydim. Dostum, kendimi neden ‘siyah Steph Curry’ olarak adlandırdığımı biliyor musun? Çünkü spor salonuna gidip denediğim 195 üçlükten birini attıktan sonra kendimi siyah Steph Curry gibi hissediyorum. Sahaya çıkıp üçlük atabilmek harika hissettiriyor."

Koçların Kısıtlamaları​

Shaq, kendi döneminde koçların üçlük atmasına izin vermediğini ve bu nedenle bugünün pivotlarını kıskandığını belirtti:

"Bugünün pivotlarını kıskanıyorum çünkü zamanında benim üçlük denememe izin yoktu. Keşke ben de onlar gibi üçlük deneyebilme özgürlüğüne sahip olsaydım. Benim zamanımda savunma ribaundunu alıp direkt olarak çembere gittiğim zaman koçlar bana ‘çıldırmışım’ gibi bakıyorlardı. Şimdiyse oyuncuların birçok şeyi yapmalarına izin var."

Shaq’ın Kariyerindeki Üçlük Performansı​

Shaquille O’Neal, kariyerinde sadece bir üçlük isabeti bulmuştu. Ancak bu durum, onun dominant iç saha performansını gölgede bırakmıyor. Yine de Shaq, üçlük atma özgürlüğüne sahip olmanın harika bir his olacağını düşünüyor.

Modern Pivotların Avantajları​

Günümüz NBA'inde, pivotlar sadece boyalı alanın değil, üçlük çizgisinin de tehdidi haline geldi. Nikola Jokic, Joel Embiid ve Karl-Anthony Towns gibi isimler, Shaq’ın hayal ettiği özgürlüğü ve yetenek setini sergileyen oyuncular arasında yer alıyor. Bu oyuncular, sadece pota altında değil, dışarıdan da şut atarak takımlarına büyük katkı sağlıyorlar.

Sonuç​

Shaquille O’Neal, kariyerinin doruk noktalarında bile bazı eksiklikler hissetmiş olabilir. Ancak, günümüz uzunlarının sahip olduğu üçlük atma yeteneği, basketbolun ne kadar evrildiğinin bir göstergesi. Shaq, bu yeteneği kıskanırken bile, NBA tarihinin en dominant oyuncularından biri olarak hatırlanmaya devam edecek. Basketbolseverler, onun gibi bir efsanenin görüşlerini dinlemekten ve onun dönemindeki zorlukları anlamaktan büyük keyif alıyorlar.

Users who are viewing this thread